Flexibele toegangscontrole met over-the-air technologie

Flexible Zutrittskontrolle

De toekomst van toegangscontrole is over-the-air! Bij bedrijfsbeveiliging gaat het in wezen om de bescherming van een gebouw of terrein tegen ongeoorloofde toegang. Het beheer van de toegangsrechten moet zo gemakkelijk mogelijk zijn, ofwel autorisaties en blokkeringen moeten centraal kunnen worden uitgevoerd. Wij hebben de ideale oplossing voor u: u kunt uw deurbeslag of deurcontacten en toegangsrechten gemakkelijk beheren met de nieuwe Opendor producten.

Met Opendor air  worden de afzonderlijke sluitcomponenten, zoals deuren en poorten, bediend met de IF-6040 software, dankzij de draadloze en online functionaliteit. De hier gebruikte Bluetooth 5-technologie maakt in gebouwen reikwijdtes tussen sluitcomponenten en gateway tot 50 meter mogelijk.

 

 

 

 

Opendor card

 

 

 

 

 


 

Eén productlijn voor vele toepassingen

 

Een compleet sluitsysteem met batterijgevoede componenten kan flexibel en gemakkelijk in een bestaande infrastructuur worden geïntegreerd. Deurkrukken, deurbeslag, cilinders en lockers uit de Opendor air productlijn zijn voorzien van over-the-air technologie en bieden het grote voordeel dat er geen kabels gelegd hoeven te worden tijdens de installatie. Hierdoor vervalt de grote installatie-inspanning die nodig is bij het leggen van kabels, waardoor kosten worden bespaard.

Binnen- en buitendeuren, lockers voor uniformen en meubelkasten voor kostbaarheden kunnen op een gebruiksvriendelijke manier beveiligd worden met de Opendor productlijn:  

 

 

Flexible Zutrittskontrolle

Beveiliging via kastsloten (IF-261)

Co-working en open ruimten zijn concepten die steeds meer worden gebruikt voor modern werken. Dergelijke gedeelde kantoren vereisen dat de afzonderlijke kasten op de werkplekken worden beveiligd met kastsloten, zodat onbevoegden geen toegang kunnen krijgen tot technische apparatuur of gevoelige documenten.

Kastsloten zijn ook ideaal voor gebruik in kleedkamers in de grootindustrie waar dienst- of beschermende kleding verplicht is. Privé-kleding en persoonlijke kostbaarheden van het personeel zijn dus optimaal beveiligd.

 

 

 

Flexible Zutrittskontrolle

Toegangscontrole via deurgreepen (IF-271)

De deurgreep is de ideale oplossing voor kosteneffectieve, ongecompliceerde en draadloze naleving van de huidige veiligheidsnormen op het gebied van toegangscontrole voor een breed scala van toepassingen.

De Opendor deurgreep is ideaal voor het beveiligen van deuren binnenshuis, bijv. voor kantoren of vergaderzalen.

 

 

 

 

 

 

 

Flexible Zutrittskontrolle

Draadloze toegangscontrole met Gateway (IF-4041)

Met de Gateway IF-4041 op basis van Interflex-controllertechnologie breiden wij onze portefeuille uit met een product dat beschikt over de nieuwste Bluetooth 5-technologieen de modernste encryptie op basis van certificaten.  Het vormt een bouwsteen voor toegangsbeheer "over-the-air". De draadloze online technologie maakt van elke deur een online deur. Het IF-6040 toegangscontrolesysteem bestuurt de vergrendelingscomponenten met alle gebruikelijke functies.

Apparaten die op batterijen werken, kunnen via de gateway worden geïntegreerd op locaties die moeilijk bereikbaar zijn met datakabels.

 

 

Uitgebreide functionaliteiten - met het IF-6040 softwaresysteem:
 

Gebruikers van Opendor air sluitcomponenten profiteren van extra functionaliteiten met het centrale softwaresysteem IF-6040:

 • De smartphone als digitale sleutel: met de app "Key" (Android, iOS) kunnen gebruikers nu ook heel gemakkelijk deuren openen met hun smartphone. De smartphone wordt dus geïntegreerd in een modern veiligheidsconcept, naast de token of RFID-kaart als identificatiemedium. 
 • Over-the-air" updates: Firmware-updates kunnen gemakkelijk en automatisch vanaf het systeem worden verzonden IF-6040 systeem aan de vergrendelingscomponent.
 • Door de permanente verbinding van de sluitcomponent met het systeem/de gateway kan de batterijstatus automatisch door de component aan het IF-6040-systeem worden gemeld. Dit maakt een centrale bewaking van alle deurbeslagen en snelle reactietijden bij een aanstaande batterijwissel mogelijk.
 • Toegang ook in geval van nood met de "permanente machtigingslijst": Bij brand of ontruiming moeten groepen mensen zoals de brandweer snel en eenvoudig toegang krijgen. Via een in de component opgeslagen autorisatielijst krijgen bepaalde groepen mensen ook bij een systeemstoring een permanente toegangsautorisatie voor deze noodscenario's.
 • Nieuw: toegangsbeslissing op de gateway: bij een onderbroken netwerkverbinding met de IF-6040 software of een storing in de serverinfrastructuur zorgt de centrale controller (de gateway) ervoor dat de toegangsbeslissingen nog steeds volledig en correct kunnen worden genomen. Er wordt namelijk een kopie van de toegangsautorisaties van het IF-6040 systeem lokaal op de gateway opgeslagen. Dit maakt het mogelijk een volledige tijd- en plaatscontrole uit te voeren van de autorisaties bij alle aangesloten sluitingen (wie, waar, wanneer). 

 


Uw voordelen in een oogopslag:

 • Toekomstbestendig door de nieuwste technologie
 • Dankzij de versleuteling op basis van certificaten kunnen de vergrendelingscomponenten ook in het openbare netwerk worden gebruikt
 • Toegangsautorisatie kan online en in real time worden verleend of ingetrokken
 • Betrouwbare toegangscontrole, zelfs in geval van storing. Dankzij de gedecentraliseerde gegevensopslag in de gateway en in de sluitcomponent kunnen boekingsbeslissingen autonoom worden genomen.
 • Centraal gestuurde updates (geautomatiseerd "over-the-air" vanaf softwareversie 10.3)
 • Ongecompliceerde en eenvoudige installatie zonder het leggen van kabels
 • Boorloos voor gestandaardiseerde deuren en kasten
 • Comfortabele bediening met één hand, met akoestische en visuele feedback
 • Upgrade van Opendor cardt naar Opendor air  mogelijk op elk moment
 • Lange levensduur van de batterij: tot 200.000 openingen zonder vervanging
 • Signalering van de batterijstatus door LED's (met 10.3 geautomatiseerde melding van de batterijstatus van de component aan het systeem IF-6040)

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Interflex Allegion B.V.
De Molen 19, 3994 DA Houten
Postbus 350, 3990 GD Houten
+31 (0)347 32 58 58, info-interflex.nl@allegion.com

Allegion N.V.
Pontbeekstraat 2, B-1702 Groot Bijgaarden
 +32 2 5830999, sales.be@allegion.com

Interflex/Allegion
Newsletter

U kan zich gratis inschrijven op onze nieuwsbrief,

zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van

ons bedrijf en onze producten.