Evacuatiebeheer - efficiënt en succesvol in noodsituaties

 

Bedrijven houden regelmatig brand- of evacuatieoefeningen. In de regel verzamelen alle werknemers zich op een specifieke verzamelplaats, terwijl de evacuatieverantwoordelijke aan de hand van een papieren lijst controleert of alle mensen het gebouw hebben verlaten. Indien er iemand ontbreekt, moet de brandweer het gebouw doorzoeken. Gedurende deze tijd moeten de andere verzamelde werknemers wachten. Deze wachttijd is niet alleen inefficiënt, maar kost de onderneming ook veel geld, afhankelijk van de duur van de oefening en de omvang van de onderneming. Het belangrijkste is om te weten waar de persoon zich in het gebouw bevindt op het moment van de noodsituatie. Zelfs in een eenvoudige oefening is dit niet zo gemakkelijk te achterhalen met een papieren lijst.


Ondernemingen die deel uitmaken van kritieke infrastructuren of onderworpen zijn aan de verordening ter bescherming tegen zware ongevallen zoals de Seveso- of in Nederland Brzo-Richtlijn, moeten regelmatig evacuatie- en brandbeveiligingsoefeningen houden om ongelukken te voorkomen. Wat nodig is, is een oplossing die een alomvattend, grotendeels volledig beeld van de situatie geeft, voortdurend wordt bijgewerkt en geld bespaart.

 

 

Evacuatiebeheer

Evacuatie met het IF-6040 systeem – een overzicht behouden, zelfs in noodgevallen


Met de oplossing voor evacuatiebeheer van Interflex genieten bedrijven voor het eerst van een efficiënte oplossing die een dynamisch beeld geeft van alle groepen mensen die zich op het moment van de oefening of de noodsituatie op het bedrijfsterrein bevinden en die mogelijk geëvacueerd moeten worden.


De oplossing, die in de IF-6040 softwareomgeving is geïntegreerd, genereert een "dynamische evacuatielijst" die op de tablet op de verzamelplaats door de verantwoordelijken kan worden bediend. Alle actuele gegevens die via de terminals voor toegangscontrole, bij de tijdsregistratie of door het bezoekersbeheer worden verzameld, worden in een lijst bijgehouden en voortdurend bijgewerkt. Mensen die op de verzamelplaats zijn aangekomen, kunnen zich via mobiele apparaten (tablets of mobiele toegangsterminals) afmelden van de evacuatielijst en zo hun aanwezigheid melden. Een ontbrekend persoon kan in het gebouw worden gelokaliseerd door de laatste beschikbare boeking, waardoor het zoeken naar personen en de evacuatie als geheel sneller verloopt.

 

 

 

 

 

 

    Dynamische evacuatielijst - alle voordelen in één oogopslag:
 

  • Uitgebreid en up-to-date: geeft een actueel overzicht van alle personen/groepen die aan- en afwezig zijn op het moment van de evacuatie of brandoefening.
  • Efficiënt en dynamisch: volledige database via verschillende bronnen zoals toegangscontrole, tijdsregistratie of bezoekersbeheer.
  • Altijd up-to-date: dynamische en voortdurende bijwerking van de gegevensbank, bv. door tijdens de evacuatie actuele boekingen te registreren.
  • Eenvoudige bediening: kan door één of meerdere personen worden gebruikt via de webinterface op een tablet.
  • Verhoogde efficiëntie: bv. door onafhankelijke aanwezigheidsregistratie door werknemers op mobiele boekingsterminals op de verzamelplaats.
  • Kostenbesparing: Brandoefeningen kunnen snel en zonder lange wachttijden worden uitgevoerd.
  • Volledig geïntegreerde bediening: eenvoudige integratie als een "add-on module" in het bestaande IF-6040 systeem.
  • Goed gedocumenteerd: De gegenereerde evacuatielijst kan worden afgedrukt en zo worden gearchiveerd voor latere evaluatie of follow-up van een evacuatie.

 

 

 

 
    Voor wie is de oplossing geschikt?
 
  • Alle bedrijven die onder de verordening inzake de bescherming van zware ongevallen vallen, bv. bedrijven in de sectoren energievoorziening, vervoer/verkeer, gezondheidszorg, chemie, watervoorziening, media, informatie- en communicatietechnologie, financiën en verzekeringen, overheid en administratie, voedsel- en watervoorziening.
  • Het is ook geschikt voor bedrijven die regelmatig, snel en efficiënt brandbeveiligings- of evacuatieoefeningen willen houden.
 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Allegion N.V.

Pontbeekstraat 2
B-1702 Groot Bijgaarden

Telefoon: +32 2 5830999
Telefax: +32 2 5829252
E-mail: sales.be@allegion.com

Interflex/Allegion
Newsletter

U kan zich gratis inschrijven op onze nieuwsbrief,

zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van

ons bedrijf en onze producten.