Toegangscontrole software IF-6040 blijkt zeer veilig 

 

Hohes IT-Sicherheitsniveau für IF-6040 bestätigt

Het beveiligen van cruciale bedrijfsprocessen en het beschermen van materiële en immateriële bedrijfswaarden is voor veel bedrijven een hoge prioriteit. Al jaren groeit de dreiging van cyberaanvallen voortdurend - in alle bedrijfstakken.

Volgens een onderzoek van BITKOM hebben negen op de tien bedrijven alleen al in het afgelopen jaar te maken gehad met dergelijke aanvallen. Aanvallers ontwikkelen steeds geavanceerdere methoden om beveiligingslekken in softwareproducten te misbruiken. Volgens de State of IT Security in Duitsland verwacht één op de twee kritieke infrastructuurorganisaties (KRITIS) de komende maanden een toename van de aanvallen. Dit maakt het des te belangrijker om softwareproducten veilig te ontwikkelen en te controleren door middel van regelmatige penetratietesten (zgn. pentesten) om potentiële veiligheidshiaten te identificeren. Imbus AG, een erkende leverancier van testen om softwarekwaliteit te garanderen, heeft onlangs een hoog IT-beveiligingsniveau van de IF-6040-software van Interflex bevestigd.

 

Testen op beveiligingsrisico's

IF-6040 is een softwareoplossing van Interflex die modules bevat voor toegangscontrole, tijdbeheer en bezoekersbeheer. De toepassing werd gecontroleerd op mogelijke beveiligingsrisico's, zowel als een on-premise als een cloudbased service-installatie. Voor de pentest zijn de industrienormen van de Open Web Application Security Project (OWASP) Testing Guide v4.0 en aanvalstechnieken van het MITRE ATT&CK® Framework, evenals de erkende methoden en processen van BSI’s praktijkgids voor penetratietesten toegepast.

Interflex baseerde zich op een mengeling van verschillende mogelijke hacker scenario's. Dit authentieke scenario simuleert zowel de aanval van een typische buitenstaander die alleen de adresgegevens van het doel kent als de mogelijkheid van een aanvaller van binnenuit. „Dit kan een werknemer zijn die aanvullende informatie over het doel heeft,” legt Robert Nachtrab, hoofd Software Development bij Interflex uit. Voor ons is IT-beveiliging geen voorwaarde, maar een proces. Ons doel is om onze klanten een softwareoplossing te bieden die altijd up-to-date is met IT-beveiliging.”

 

 


Kontakt:
Interflex Datensysteme GmbH
Andrea Teiss
Marketing Communications
interflex.pr@allegion.com
Kontakt

Interflex Datensysteme GmbH
Epplestraße 225 (Haus 3) | 70567 Stuttgart
+49 711 1322 - 0
E-Mail: interflex.info@allegion.com

Interflex Newsletter

Wir informieren Sie regelmäßig zu aktuellen Neuigkeiten aus dem Unternehmen, unseren Produkten und Dienstleistungen. 
Jetzt anmelden!