Opendor: Nieuwe, uitgebreide functionaliteiten met nieuwe IF-6040 release

 

Opendor: Nieuwe, uitgebreide functionaliteiten met nieuwe IF-6040 release

In juni presenteerde Interflex Opendor, de nieuwste generatie batterij-aangedreven, draadloze sluitcomponenten. De nieuwe productlijn, die lockersloten, elektronische deurkrukken en cilinders, alsook deurbeslag omvat, opent letterlijk de deuren naar moderne, slimme toegangscontrole. Want de vroegere offline-sluitcomponenten zijn nu uitgerust met online-functies en maken dus een centrale toewijzing van toegangsrechten in real time mogelijk. Maar niet alleen hier hebben gebruikers veel voordelen. Want "Wij zullen deze productlijn blijven ontwikkelen, zowel wat betreft de beschikbaarheid van verschillende ontwerpen als wat betreft de verscheidenheid aan functies," kondigde algemeen directeur Bernhard Sommer in juni aan op een klanten- en persevenement. "Het IF-6040 hostsysteem zal ook worden uitgebreid met extra functies."

 

Met de laatste softwarerelease van het IF-6040 systeem in versie 10.3, zullen gebruikers van Opendor dus nu (vanaf november 2021) kunnen profiteren van extra functionaliteiten.

 

"Tijdens de ontwikkeling van Opendor hebben we ons specifiek gericht op de verschillende eisenprofielen van onze klanten," legt Robert Karolus uit, Product Manager voor de hardwarecomponenten bij Interflex. "Wij stellen vast dat de vraag naar online vergrendelbare componenten voortdurend toeneemt. Vooral smartphones en wearables versnellen de trend naar mobiele toetsen."

 

Met de nieuwe versie 10.3 is het nu mogelijk om naast de RFID-badge als identificatiemedium ook de smartphone als digitale deuropener in een modern toegangsconcept te integreren. Boekingen worden gemaakt via de "Key" app (Android, iOS), die via een data link verbonden is met de IF-6040 software.

 

Aangezien de batterijgevoede sluitcomponent draadloos met de systeemsoftware en de gateway communiceert, kunnen firmware-updates voor de component nu ook gemakkelijk en zonder veel moeite "over-the-air" worden verzonden. Bovendien rapporteert de component onafhankelijk de batterijstatus rechtstreeks aan het IF-6040 systeem, in plaats van via de badge of het token zoals vroeger het geval was. Dit is een belangrijke functie die met name het facilitair beheer tijdens het onderhoud ondersteunt.

 

Maar zelfs draadloze verbindingen kunnen in individuele gevallen worden onderbroken of "offline" gaan. Tot nu toe sloeg de sluitcomponent de laatste 1.000 boekingen rechtstreeks in het beslag op, zodat toegang nog mogelijk was als de communicatie tussen de systeemsoftware/gateway en de component werd onderbroken. Nu breidt Interflex deze functionaliteit uit met een "permanente autorisatielijst" voor speciale groepen mensen, bijvoorbeeld de brandweer, die in een extreme noodsituatie op elk moment deuren moeten kunnen openen.

 

Met de nieuwe generatie van een toegangscontrolesysteem biedt Interflex haar klanten een moderne bedrijfsbeveiliging die voldoet aan de eisen van de digitale transformatie van moderne bedrijven. "Digitalisering maakt deel uit van ons DNA," benadrukt Sommer. "We hoeven onszelf niet opnieuw uit te vinden. Wij zijn altijd een bedrijf geweest dat digitalisering en softwareontwikkeling heeft gestimuleerd."

Meer informatie over de producten van de Opendor air en Opendor card varianten.  

 

 

 


Contact:
Interflex Datensysteme GmbH
Andrea Teiss 
E-Mail: interflex.pr@allegion.com

 

 

Contact

Allegion N.V.

Pontbeekstraat 2
B-1702 Groot Bijgaarden

Telefoon: +32 2 5830999
Telefax: +32 2 5829252
E-mail: sales.be@allegion.com

Interflex/Allegion
Newsletter

U kan zich gratis inschrijven op onze nieuwsbrief,

zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van

ons bedrijf en onze producten.