De toekomst van toegangscontrole:
nieuwe Opendor productlijn van Interflex

 

De toekomst van toegangscontrole: nieuwe Opendor productlijn van Interflex

"Over-the-air" is het sleutelwoord als het gaat om de nieuwste generatie draadloze, op batterijen werkende sluitsystemen.

"Met Opendor openen we letterlijk de deuren naar de toekomst van toegangscontrole. Want de doorslaggevende factor bij Opendor is dat de sluitsystemen nu ook online te gebruiken zijn", aldus Bernhard Sommer, directeur van Interflex Datensysteme GmbH.

De nieuwe productlijn omvat het IF-261 slot, de IF-281 sluitcilinder, de IF-271 elektronische kruk en het IF-241 deurbeslag. De nieuwe producten werken op een speciaal ontwikkeld reader-platform, zijn batterij-gevoed en zijn verkrijgbaar in twee versies – Opendor air en Opendor card. Voor de Opendor air versie biedt Interflex ook de IF-4041 gateway voor online verbinding.

 


 

Nieuwste technologische normen

De technologische basis voor de nieuwe producten is een speciaal ontwikkeld reader-platform. "We hebben het platform voor Opendor intern ontwikkeld en precies aangepast aan de producten," legt Patric Anhold uit, Directeur Electronic Products & Solutions, die de hardware ontwikkeling bij Interflex leidt. Dankzij de nieuwste Bluetooth 5-technologie maakt het reader-platform de batterij-gevoede sluitcomponenten draadloos - tegelijkertijd is op elk moment een upgrade van offline- naar online-apparaten mogelijk. "De nieuwe technologie is gebaseerd op de wensen en behoeften van onze klanten," benadrukte Anhold. "De vraag naar online-geschikte, op batterijen werkende sluitcomponenten neemt voortdurend toe. Veel van onze klanten willen bijvoorbeeld meer deuren in hun beveiligingsconcept integreren, maar willen niet de hoge kosten van bedrading dragen. Anderen huren regelmatig externe ruimten - hier moet de toegangscontrole flexibel en veilig zijn zonder dat de klant uitgebreide bouwwerkzaamheden moet uitvoeren. Dit betekent: onze klanten willen een eenvoudig en veilig beheer van hun sluitsystemen en willen de toegangsrechten voor alle bedrijven centraal en ongecompliceerd beheren. Met Opendor air, onze nieuwe online oplossing, is dit nu mogelijk."

 

Online mogelijkheden met Opendor air

De nieuwe productgeneratie biedt de gebruikers een doorslaggevend voordeel: dankzij de nieuwe technologie zijn de sluitsystemen in de Opendor air  variant nu ook online te gebruiken. De technologie kan volledig worden geïntegreerd in het IF-6040 systeem - een softwareoplossing die modules biedt voor onder meer toegangscontrole, bezoekersbeheer, tijdbeheer en personeelsplanning. "Bij Opendor air  maken we gebruik van de nieuwste technologische standaarden, zoals Bluetooth 5, waarbij alle gegevens van het hostsysteem IF-6040 via een gateway naar het eindapparaat worden overgedragen. Dit maakt een centrale toewijzing van toegangsrechten mogelijk, die eenvoudig en gemakkelijk online in het systeem kunnen worden beheerd. Autorisaties hoeven niet langer op RFID-badges te worden geschreven. De badge dient alleen als identificatiemiddel," legde Anhold uit. Tegelijkertijd zenden de vergrendelingscomponenten via draadloze technologie informatie, zoals boekingen of berichten over de batterijstatus, rechtstreeks naar het IF-6040-systeem.

 

Van offline naar online

"Concreet betekent dit: Opendor air verandert de vroegere offline-apparaten in apparaten met online-functionaliteiten. En dat brengt de gebruikers heel wat voordelen," legde Anhold uit. Dankzij de nieuwe Bluetooth-technologie kunnen zij bijvoorbeeld tot 50 apparaten per gateway beheren en in gebouwen een bereik tot 50 meter tussen gateway en sluitcomponent realiseren. Dit betekent dat er minder gateways nodig zijn per installatie. Wat de kosten betreft, scoort Opendor air ook punten dankzij het bijzonder energiebesparende processortype waarop de toestellen draaien. Omdat ze via draadloze technologie met het IF-6040 systeem communiceren, hoeven er bij de installatie geen kabels te worden gelegd. Een ander pluspunt is dat toegangsbeslissingen in real time kunnen worden genomen - dit is een echt voordeel, vooral voor oplossingen met meerdere deuren, bijvoorbeeld in gebouwen met meerdere ingangen. De RFID-badge is ook niet absoluut noodzakelijk voor de identificatie - een smartphone kan als alternatief worden gebruikt. Voor nog meer flexibiliteit kunnen updates gewoon "over-the-air" naar de eindtoestellen worden gedownload.

 

Volledige integratie met Opendor card

De apparaten van de nieuwe Opendor-productlijn zijn ook verkrijgbaar in de Opendor card variant. "Tijdens de ontwikkeling van Opendor was het duidelijk dat we ook een krachtig systeem willen aanbieden aan klanten die niet willen of kunnen overschakelen op Air-technologie. Daarom is de Opendor productlijn ook beschikbaar in de Card-versie," legt Anhold uit. De Opendor-kaartapparaten kunnen optimaal worden geïntegreerd in bestaande systemen en zijn bijzonder geschikt voor bedrijven die bijvoorbeeld kantoren op het terrein willen beveiligen waar geen of slechts een ontoereikende netwerkinfrastructuur aanwezig is. Dat kunnen bijvoorbeeld windmolenparken zijn. Tegelijkertijd hoeven klanten het niet zonder de voordelen van draadloze technologie te stellen - een upgrade naar Opendor air is op elk moment mogelijk.

 

 


Contact:

Interflex /Allegion België  
sales.be@allegion.com

 

 

Contact

Allegion N.V.

Pontbeekstraat 2
B-1702 Groot Bijgaarden

Telefoon: +32 2 5830999
Telefax: +32 2 5829252
E-mail: sales.be@allegion.com

Interflex/Allegion
Newsletter

U kan zich gratis inschrijven op onze nieuwsbrief,

zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van

ons bedrijf en onze producten.